PRESENTACIÓ

Per tal de fomentar  i millorar el teixit productiu del petit productor artesanal del sector agroalimentari, especialment de la comarca del  Vallès Oriental  l’Ajuntament de Tagamanent i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona hem apostat per la creació d’un obrador municipal que permeti elaborar i transformar els productes artesans de molta qualitat elaborats, però també volem que sigui un espai d’intercanvi i de millorar de les competències empresarials.

L’obrador VEAMAT (Viver d’Empreses Alimentàries Municipals de l’Ajuntament de Tagamanent) permet la utilització d’un espai i instal·lacions comunes perquè els emprenedors i petits artesans agroalimentaris, puguin iniciar o consolidar la seva activitat empresarial agroalimentària sense que hagin de realitzar una forta inversió en el moment inicial o bé per iniciar una nova línia de transformació del seu producte. Un espai on el petit productor podrà transformar i elaborar productes amb la màxima qualitat possible i complint amb els requisit sanitaris específics per a la seva producció.

activitats_setmana_santa_cursos_pa

QUINA ÉS LA FINALITAT

El Consell Comarca del Vallès Oriental  l’està treballant en la dinamització del teixit productiu agroalimentari, en la comercialització directa entre productors i consumidors i en la conservació i promoció de varietats antigues, sistematitzant un procés de recuperació d’aquestes varietats i explorant el seu potencial econòmic i comercial i situant-les com a element diferenciador del sector agroalimentari al Vallès Oriental.

Actualment a la comarca del Vallès Oriental hi ha una gran diversitat de petites empreses artesanals que tenen sovint dificultats  per ser viables.  Han de competir amb la gran indústria alimentària amb preus més competitius, encara que amb una qualitat molt inferior.

Les petites empreses artesanes del sector agroalimentari han de diferenciar el seu producte per poder competir amb les grans empreses i fer una clara aposta comercial per produir productes singulars de més qualitat i amb gran valor gustatiu que puguin diferenciar i donar un valor afegit  als seus productes.

L’obrador VEAMAT ofereix al petit productor artesanal la possibilitat de millorar la  comercialització dels seus productes i millorar així l’estabilitat i finançament de la seva empresa, transformar els seus productes i oferir nous productes als seus clients, com per exemple:  llegums cuites, melmelades, cremes de verdures,  embotits, pa, garapinyades, formatges, etc.

L’ajuntament de Tagamanent des de fa anys realitza accions encaminades a afavorir el foment de l’ocupació i formació en l’àmbit de l’horticultura, els sorgiment de nous productors i el suport a noves oportunitats d’emprenedoria.

QUE OFEREIX

És important per al desenvolupament que el petit productor artesanal pugui fer us de les instal·lacions de l’obrador  VEAMAT, un espai per transformar i elaborar els productes artesans de les petites empresarials del sector agroalimentari i amb el qual es podrà:

  1. Disposar d’un cens municipal per a petits productors que els ajudarà a impulsar i consolidar la seva empresa, diversificant la producció, abaratint costos, compartint espais o millorant els seus productes.
  2. Un espai multidisciplinari de trobada i gestió que permetí el foment de treball en xarxa entre productors i elaboradors on puguin compartir experiències, treballar en xarxa i millorar la competitivitat del sector agroalimentari.
  3. Un espai de dinamització de projectes conjunts d’investigació i desenvolupament.

 

Amb l’obrador VEAMAT  volem oferir  al petit productor, especialment del Vallès Oriental, millorar les perspectives de futur amb:

– la valorització de la pròpia producció, obtenint un major rendiment de la producció principal i en definitiva vendre a un major preu els productes obtinguts o els productes que són valorats com excedents (exemple, els tomàquets a l’estiu).

– Oferir al consumidor un producte de qualitat elaborat de forma artesanal.

– Millorar els canals de comercialització al diversificar el producte que pot oferir als seus clients.

– Millorar la rendibilitat i estabilitat de l’empresa.

ÚLTIMES NOTÍCIES

FORMACIÓ. DESENVOLUPA EL TEU PROJECTE DE TRANSFORMACIÓ AGROALIMENTÀRIA

FORMACIÓ. Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària Realització Inscripcions Més informació: agricultura.gencat.cat Us hi podeu inscriure a l’Escola Agrària de l’Empordà a través de l’enllaç: https://forms.gle/T2PsoteqWv8YDamU7 Cost del curs: Dret d’inscripció: 65 € Lloc: Escola Agrària Empordà. Finca Camps i Armet s/n, 17121 Monells Calendari: del 7 de febrer al 30 de maig

ELS NOSTRES PRODUCTORS

MAMAFERMENTA

Venda de pa de fajol, utilitzant l’obrador Veamat. http://www.mamafermenta.com/

Estació Vegana

Caterings i fires arreu del territori català. Menjar 100% vegetal, amb productes ecològics i de proximitat. Treball horitzonal i sense intermediaris. Apostem per un producte fresc i de qualitat on donem molta importancia a la cuina tradicional però sempre buscant sorprendre amb nous sabors. Treballem amb productes de temporada, adaptant-nos al que ens demana el…

El Groguet

Cosmètica terapéutica, pomada i sabó. La seva especialitat la pomada de calèndula perosnalitzada amb flors de Bach. També fabrica ungüent de resina de pi, oli de cop, oli d’espígol i oli de calèndula.